mixed media op hout, papier, canvas, canvasbord en laminaat

uit 2013 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

#ARTIfact 1

2017

Een dun (5 mm) houten paneel met afgeronde hoeken waarop dingen gemaakt van verschillende materialen ( metaal, jute, karton, handgeverfd papier) zijn bevestigd.. Embrace Inperfection is de boodschap

Crossing Borders

2017


 

Bright Lady

2016

Op een achtergrond met vele lagen schittert de dame wit, gekleed in gouden mica-schilfertjes.

Untitled

2016

Afzonderlijke lagen en afzonderlijke materialen benadrukken elk hun eigenheid maar vormen toch een geheel. Het werk is op 1 plaats iets groter dan de maat van het canvas om aan te geven dat het patroon niet gebonden is aan ruimtelijke grenzen.

untitled (2)

2016

assemblage op canvas

Alle zegen komt van boven

2015

Op paneel geschilderd en geplakt zodat diverse lagen ontstonden. De zegen baant zich van boven naar beneden een weg.

Bijverschijnselen van het roken

2015

Als roker hou je aanstekers over en aanstekeronderdelen.  Doorzichtige stukken plastic, veertjes, radertjes. Liever hergebruiken in een klein kunstwerk dan weggooien.

medaillon

2015

Medaillon Op een intensief bewerkte achtergrond rust, licht verhoogd, een beschilderde cirkel van dun koperblad. Hier weer opgemonteerd zitten 3 lagen medaillons.
Vier lijnen gaan uit van het middelpunt en worden deels opgevangen in bronzen ringen. Welbekende kunstenaar Seth Apter vond dit werk 'fabulous'. :)

Modern World

2015

op laminaatpaneel met onregelmatige vorm Allerlei elementen gebruikt in de huidige tijd vormen samen een boeiend geheel waarin steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Door de zacht glanzende verven en sprays verandert wat je ziet op bij wisselende lichtinval.

Onbekend ARTifact

2015

Vanuit een heftig gestructureerde ondergrond met vele kleurnuances is het geheimzinnige ARTifact opgegraven.
Is het een afdruk van de zool van een gymschoen uit de oertijd? Is het een ouroude afbeelding van een vulkaan? Is het...?
En maken de teal- en roodkoperkleurige brokjes deel uit van het ARTifact of zijn het beginnetjes van natuurlijke afzettingen?
Een schilderij wat op een boel manieren te intrepreteren is.

Ondergrondse schatten

2015

De diverse aardlagen onder het aardoppervlak herbergen vaak allerlei schatten, in de vorm van prachtige fossielen, edelstenen, halfedelstenen en metalen. Dit bijna lichtgevende schilderij ( bij het fotgraferen is geen flits gebruikt! ) is een verbeelding van die aardlagen en hoe gebeurtenissen zoals aardbevingen er op in werken. Het zg grind in dit schilderij is 3-dimensionaal en ca een halve cm hoog. Koperkleuren en turkoois zijn aangebracht door dikke cracqueleerpasta. Verder is er gebruik gemaakt van mica-schilfers en mini-kraaltjes in gelmedium. Het schilderij wordt geleverd met een ca 2 cm smalle houten lijst in diverse tinten donkergroen.

Onzekerheid

2015

Warme kleuren of koude kleuren? Vierkanten of cirkels? Op een ondergrond met veel relief worden deze vier elementen gescheiden en toch samengebracht. Het koude blauw gecombineerd met het koude wit en zilver, het rode en oranje gecombineerd met goud, zwart, wit en grijs. Naast strakke lijnen is ook voor hoogvloeiende verf gekozen om de cirkels en vierkanten geen strak maar een grungy uiterlijk te geven.

Rimpelingen

2015

Een klein werk met veel relief. Zichtbaar en voelbaar. Zelf ben ik er erg happy mee en ik hoop dat degene die het koopt er ook vaak met veel plezier naar mag kijken.

steampunk 7

2015

Een donkere ondergrond opgebouwd uit ontelbare kleurlagen glacéverf is voorzien van geschilderde kartonnen elemanten ( zogenaamde 'diecuts') die een abstracte weergave vormen van de steampunk-wereld

zonsondergang

2015

Het Nederlandse landschap met vlakke horizon, een enkele boom en veel water blijven veel ruimte geven, zelfs in een klein schilderij. Vele lagen glacéverf met hoogwaardige pigmenten en micastofjes zorgen ervoor dat het licht op vele manieren weerkaatst op het relief in de ondergrond. Een schilderij wat bij wisselende lichtval steeds weer nieuwe kleuren laat zien.

Binnen in de Tardis

2014

INside the Tardis is en klein schilderij gemaakt met waterverf, goudkleurige inkt en hele dikke gloss. Elk fan van Dr Who weet dat zijn vervoermiddel de Tardis is, daarmee verplaatsts de dokter zich door tijd en ruimte. Ik vermoed dat ook binnen de Tardis vervormingen optreden, tenslotte is de Tardis van binnen veel groter dan van buiten. ;) Deze vervormingen heb ik proberen vorm te geven enerzijds soor het lijnenspel, anderzijds door een bijzondere techniek om de goudkleurige inkt na het aanbrengen te vervormen. Ik zelf ben aardig trots op dit kleine schilderijtje :)

black canvas

2014

Een schilderij zonder speciale boodschap, gemaakt om veel kijkplezier te hebben, vooral bij halogeenlicht.

edelstenen

2014

Gemstones is een schilderij waarin de achtergrond het inwendige van de stenen weergeeft. Hun gelaagdheid, hun kristalstructuur, hun doorzichtigheid, hun lichtbreking. De kristalstructuur is met een zelfgesneden stempel aangebracht. De edelstenen zijn met potlood getekend op met alcoholinkt bewerkt fotopapier. In de achtergrond is ook parelmoergel verwerkt.

Steampunk

2014

De kern van steampunk

Steampunklady

2014

Steampunklady is een mixed-media-schilderij op een canvasboard. Er is gewerkt met papier, acrylverf, koperfolie, plastic, metaal, hout, karton en zelfdrogende klei. De drie grote raderen zijn gemaakt van zelfdrogende klei.

Tijger

2014

Weinig katachtigen zijn zo imposant als de tijger. Weinig dieren hebben een mooiere kop dan de tijger. En tijgerogen.., niet voor niets zijn er half-edelstenen vernoemd naar tijgerogen. Tijgers worden erg bedreigd. Schandalig! Deze tijger woont nog in zijn eigen jungle en kan worden gekocht zonder de soort te bedreigen.  

Twee Lepeltjes

2014

Op canvasboard gemaakt schilderij met het gebruik van heel veel lagen papier, glacé acrylverf, inkt en stempels, glassbeads, micaflakes, medaillons, goudkleurige acryl, gekleurde structuurpasta en meer. Het wordingsproces van dit schilderij is te volgen op  http://eennieuwestart.wordpress.com/2014/11/16/the-making-of-het-maken-van/ Het is een schilderij dat niet alleen veel te ontdekken geeft met het oog door de vele opgebrachte lagen, maar ook de tastende vingers veel structuren aanbiedt. Eventueel kan het werk achter glas ingelijst worden mits de paspartout extra dik is.

Herfst

2013

Herfst is gemaakt met inkt op papier, deels gespoten, deels geschilderd, deels gestempeld. Handgeschilderd papier is gebruikt om herfstbladeren uit te knippen en op te plakken. De warme kleuren van herfstbladeren zijn gecombineerd met het mistige gouden licht van de vroege ochtenden.