Een bestaand boek dat niet meer gelezen wordt, wordt veranderd in een kunstwerk. Zelf geschilderd papier wordt op de een of andere manier tot een boekje gemaakt. Elk exemplaar is uniek.

uit 2013 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

de droom

2016

Een zeer kleurrijk altered book dat invulling geeft aan de drie begrippen van het woord 'droom'.Maar ook de verwardheid en wazigheid van de droom komen aan bod en dat begint al buiten op de voorkaft. Iemand die dit boek inkeek zei: " Eigelijk is elke bladzijde een schilderij op zich". Dit boek heeft het oog veel te bieden, maar ook de geest komt aan bod door de citaten over dromen die in het boek zijn opgenomen.   Meer foto's van dit boel zijn te zien op mijn blog  

Natuur

2015

Elk altered book wat ik maak is weer anders dan alle anderen. En elk boek is uniek.
voor het bekijken van meer van de binnenkant/inhoud van dit unieke boek verzoek ik u op mijn blog te kijken    .

Harmonicaboek

2014

Een lange reep papier werd beschilderd met diverse kleuren acrylverf in blokvorm. Daar overheen kwam een dunne laag gesso. Daar weer overheen kwamen 7 geglaceerde  of gedrybushte kleurenlagen. Deze strook papier werd gevouwen tot een harmonicaboek. Een harmonicaboek benaderbaar vanaf 2 kanten. De ene zijde toont kleurexplosies waarin veel zilver is verwerkt, de andere zijde toont dezelfde kleuren maar dan in combinatie met goudkleurige inkt. Jammer genoeg zijn de metallics niet goed te fotograferen.

Time flies

2014

Het boek Time Flies is mijn 20ste 'altered book'. Het is gewijd aan het begrip 'tijd'. Bestaat tijd echt? Of is het een begoocheling zoals oude wijzen en moderne natuurkundigen zeggen? Met lijn en kleur, maar ook in 3D-vorm wordt in dit boek de tijd verbeeld.  

Blue Book

2013

Het áltered book' Blue Book begint met mooie foto's van blauwe objecten. Daarna komen aan de orde: - Stonehenge, - Dr Who, - Egyptische Piramiden en de Wadjet, - Yggdrasil, - Alchemie, - Brood & Spelen, - Heilige Geometrie, - UFO's, - Dansende Derwisjesn, -  Maitreya / Imam Mahdi / Shiva / Messias - Leonardo da Vinci - Geschiedenis van de Mensheid en de Anomaliën, - De Grote Waarschuwing, - Graancirkels, - De ware geschiedenis van het Project Blue Book  

Geheime symbolen ontsluierd

2013

Een " altered" boek met interessante wetenswaardigheden over taal, (spijker)schrift en symbolen. Bevat een flesje elixer. Bevat labels vol informatie. En toont dat er altijd vensters zijn die de waarheid laten doorschijnen. Symbolen in het dageljks leven, alchemistische symbolen,nummerologie.

Kleurrijk

2013

Een "altered" boek met veren, raffia en borduurgarens, stempels , vouwsels en bovendien vol met kleur. Twee verhaallijnen voor mensen met humor.

Ons zonnestelsel en Interstellaire gaswolken

2013

Een 'altered book' met wetenschappelijk verantwoorde gegevens over ons zonnestelsel met prachtige foto's van allerlei planeten. Mooie foto's van interstellaire gaswolken met een verduidelijking van de soorten gaswolken. Mooi handgeverfd papier.

Steampunk

2013

Een altered book dat de wereld van steampunk toegankelijk maakt