(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

#ARTIfact 1

2017

Een dun (5 mm) houten paneel met afgeronde hoeken waarop dingen gemaakt van verschillende materialen ( metaal, jute, karton, handgeverfd papier) zijn bevestigd.. Embrace Inperfection is de boodschap

#ARTIfacts 5

2017

Lagen en lagen kleur ( acryl) op prentdrukpapier  vormden vellen die bij elkaar horen en toch contrasteren. Ieman zei: Je kan blijven kijken en ontdekt dan iedere keer nieuwe kleurnuances en details. De maten hieronder zijn een benadering omdat het werkje niet rechthoekig is.   Meer foto's zijn te zien op mijn blog:  https://eennieuwestart.wordpress.com/2017/02/27/timeless-artifacts-5/

ARTIfacts 6

2017

Handgeverfd papier en karton, diecuts, glans en dofheid vormen samen een intrigerend geheel waarin steeds nieuwe dingen en verhoudingen te ontdekken zijn. De maten hieronder zijn een benadering omdat dit werk niet rechthoekig is.

#ARTIfacts 8

2017

Een doos om  de kleinere Artifacts in te verzamelen. Voor meer foto's zie mijn blog: https://eennieuwestart.wordpress.com/2017/04/17/artifact-8/

Crossing Borders

2017


 

Bright Lady

2016

Op een achtergrond met vele lagen schittert de dame wit, gekleed in gouden mica-schilfertjes.

de droom

2016

Een zeer kleurrijk altered book dat invulling geeft aan de drie begrippen van het woord 'droom'.Maar ook de verwardheid en wazigheid van de droom komen aan bod en dat begint al buiten op de voorkaft. Iemand die dit boek inkeek zei: " Eigelijk is elke bladzijde een schilderij op zich". Dit boek heeft het oog veel te bieden, maar ook de geest komt aan bod door de citaten over dromen die in het boek zijn opgenomen.   Meer foto's van dit boel zijn te zien op mijn blog  

Untitled

2016

Afzonderlijke lagen en afzonderlijke materialen benadrukken elk hun eigenheid maar vormen toch een geheel. Het werk is op 1 plaats iets groter dan de maat van het canvas om aan te geven dat het patroon niet gebonden is aan ruimtelijke grenzen.

untitled (2)

2016

assemblage op canvas

Alle zegen komt van boven

2015

Op paneel geschilderd en geplakt zodat diverse lagen ontstonden. De zegen baant zich van boven naar beneden een weg.

het geheim van de stier

2015

Nuttige kunst, het geheim van de stier.
Op een houten paneeltje van 20 cm hoog, 9,5 cm breed en ca 1,5 cm diep zijn een goed sluitend houten doosje en een bakje gemonteerd waarin kleine dingen ( zoals bijvoorbeeld een sleutel of een mobieltje) kunnen worden bewaard. Paneeltje, doosje en bakje zijn versierd met papier, kant, dun koperplaat, verd, stierenkopje, radertjes etc.

Natuur

2015

Elk altered book wat ik maak is weer anders dan alle anderen. En elk boek is uniek.
voor het bekijken van meer van de binnenkant/inhoud van dit unieke boek verzoek ik u op mijn blog te kijken    .

Onzekerheid

2015

Warme kleuren of koude kleuren? Vierkanten of cirkels? Op een ondergrond met veel relief worden deze vier elementen gescheiden en toch samengebracht. Het koude blauw gecombineerd met het koude wit en zilver, het rode en oranje gecombineerd met goud, zwart, wit en grijs. Naast strakke lijnen is ook voor hoogvloeiende verf gekozen om de cirkels en vierkanten geen strak maar een grungy uiterlijk te geven.

Rimpelingen

2015

Een klein werk met veel relief. Zichtbaar en voelbaar. Zelf ben ik er erg happy mee en ik hoop dat degene die het koopt er ook vaak met veel plezier naar mag kijken.

steampunk 7

2015

Een donkere ondergrond opgebouwd uit ontelbare kleurlagen glacéverf is voorzien van geschilderde kartonnen elemanten ( zogenaamde 'diecuts') die een abstracte weergave vormen van de steampunk-wereld

Vertrokken met onbekende bestemming

2015

Een boek met een middensluiting. Na opening zie je twee boeken. Elk boek voert je mee naar een onbekende bestemming. Meer inhoud van dit boek is te zien op https://eennieuwestart.wordpress.com/2015/04/13/vertrokken-met-onbekende-bestemming/ Alleen al de foto's van dit kunstwerk lieten 'lezers' een reis in hun fantasie maken. Het boek zelf zal die gewaarwording ongetwijfeld versterken.

zonsondergang

2015

Het Nederlandse landschap met vlakke horizon, een enkele boom en veel water blijven veel ruimte geven, zelfs in een klein schilderij. Vele lagen glacéverf met hoogwaardige pigmenten en micastofjes zorgen ervoor dat het licht op vele manieren weerkaatst op het relief in de ondergrond. Een schilderij wat bij wisselende lichtval steeds weer nieuwe kleuren laat zien.

Tijger

2014

Weinig katachtigen zijn zo imposant als de tijger. Weinig dieren hebben een mooiere kop dan de tijger. En tijgerogen.., niet voor niets zijn er half-edelstenen vernoemd naar tijgerogen. Tijgers worden erg bedreigd. Schandalig! Deze tijger woont nog in zijn eigen jungle en kan worden gekocht zonder de soort te bedreigen.  

Kleurrijk

2013

Een "altered" boek met veren, raffia en borduurgarens, stempels , vouwsels en bovendien vol met kleur. Twee verhaallijnen voor mensen met humor.

Steampunk

2013

Een altered book dat de wereld van steampunk toegankelijk maakt